Welk vuurwerk zou jij willen zien?

Hoe kunnen we op een duurzame manier vieren? Kunstenaar Daan Roosegaarde raakte geïnspireerd door het magische licht van vuurvliegjes en de wens om de traditie van vuurwerk te moderniseren. Het resultaat is SPARK Bilbao, een poëtische voorstelling van duizenden, biologisch afbreekbare licht sparks die organisch door de lucht zweven, ontworpen door Studio Roosegaarde. De Wellbeing Summit in Bilbao-Biscay, Spanje, is de eerste ter wereld die deze manier van duurzaam vuurwerk liet zien, vlak voor het Chinese Nieuwjaar. En nu, nu kunnen wij het ook gaan bewonderen, in Leeuwarden.

SPARK Bilbao is een alternatief voor traditionele en vervuilende vieringen zoals vuurwerk, ballonnen, drones en confetti. Door een combinatie van design en
technologie worden duizenden licht sparks van biologisch afbreekbare materialen geluidloos bewogen door de steeds veranderende wind. SPARK is geïnspireerd op vuurvliegjes, zwermen vogels en de sterrenhemel. Van 2 tot en met 5 november in Spark te bewonderen op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.

Wanneer we het hebben over duurzaamheid spreken we vaak over wat er niet goed gaat. Natuurlijk is het belangrijk om stil te staan bij de grote uitdagingen waar we voor staan, maar soms vergeten we dat we elkaar niet moeten verliezen. Dat is zonde, want dan verliezen we niet alleen elkaar, maar ook de hoop op een betere en mooiere wereld voor onszelf en iedereen die na ons komt. Vanuit Firda willen wij de kans niet laten liggen om daaraan mee te werken. Verbinding is de kern van onze school en daarnaast zit vieren in onze nieuwe naam. We nodigen iedereen uit om dit spektakel te gaan ervaren, en je te laten verwonderen door Spark.

Hoe vier jij oudjaarsavond?

Wat vind je van het idee van Daan Roosegaarde?

Hoe zou jij deel willen uitmaken van een milieuvriendelijke toekomst?