#WeekZonderVlees & Zuivel!

Een beter klimaat begint op je eigen bord. Doe jij mee?


Van 7 tot 13 maart 2022 is de nationale #WeekZonderVlees & Zuivel. Een landelijke campagne om de vleesconsumptie te verminderen. Aandacht voor de vermindering van zuivel is daar dit jaar aan toegevoegd. Partners in onze voedingsindustrie (Alpro, Boursin, Veggie, etc.) en bekende supermarkten werken ook mee aan deze campagne door zich deze week te richten op vegetarische en plantaardige alternatieven.

Hoe bewust ben jij bezig met wel/minder/geen vlees?

Hoe bewust ben jij bezig met wel/minder/geen zuivel?

Dit alles begint op je eigen bord! Elke dag vlees eten lijkt niet meer van deze tijd. En zuivel eigenlijk ook niet. Wist je dat de vlees- en zuivelindustrie de grootste vervuilers zijn? Vaker een dagje geen vlees, vis of zuivel is een kleine moeite, maar heeft een groots positief effect op mens, dier en milieu. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. Daar zijn we toch samen verantwoordelijk voor?

Ga jij de uitdaging aan?

Hiermee dagen wij jou uit om deze week niet alleen het vlees te laten staan, maar ook om zuivel te vervangen. Probeer eens een meer plantaardig eetpatroon, waarbij vlees én zuivel worden afgewisseld met vegetarische en plantaardige alternatieven. Misschien denk je nu wel: “deze producten vind ik niet lekker”. Proberen en proeven is geloven, want vegetarisch en plantaardig eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Kijk maar eens bij de volgende recepten?

Klik op de afbeelding voor het recept!

Flexitariër

Wellicht vind je het nog moeilijk of niet fijn om vlees en zuivel helemaal te laten staan. Ook kleine aanpassingen zullen bijdragen aan een positieve klimaatverandering. Misschien kan je een flexitarisch eetpatroon gaan hanteren. Een flexiwat……? Huh, wat is dat? Als flexitariër eet je één of meer dagen in de week geen vlees of vis, maar vervang je dit door vegetarische of plantaardige producten. Probeer het eens!

Wat vind jij van vegetarisch en plantaardig eten?

Past een flexitarisch eetpatroon bij jou?

Ga jij de uitdaging aan?

Wil je je aanmelden als (tijdelijke) vleesweigeraar, meer weten over #WeekZonderVlees & Zuivel of ben je op zoek naar recepten zonder vlees. Neem een kijkje op de website van Weekzondervlees.nl.

Wil je meer over het vegetarisme en de positieve effecten daarvan. Lees dan ons Teezr.nl artikel: ‘Minder of zelfs geen vlees eten?’