Hot summer girl

Er zijn jongeren die deze zomer mee doen aan de zogenaamde Hot Girl Summer-challenge met als doel zoveel mogelijk punten te scoren door allerlei opdrachten uit te voeren. Een onschuldig spelletje of een gevaarlijke ontwikkeling?


Wat is de hot summer girl challenge?

Eén punt voor een shotje, drie voor een tongzoen, en twintig als je je laat ontmaagden: dit zijn een paar opdrachten op zogenoemde ‘Hot Girl Summer’-lijsten. Duizenden jongeren doen daaraan mee deze zomer, blijkt uit onderzoek van NOS Stories. “Als het goed gaat, kan het leuk zijn”, zegt Linda Terpstra van Fier, behandelcentrum van slachtoffers van seksueel misbruik. “Maar er is een grote kans dat meiden hiermee over hun grenzen gaan, en dat kan verregaande gevolgen hebben.”

Opdrachten op die lijsten gaan over drank en drugs, regels overtreden of flirten en seksuele handelingen. Jongere meiden scoren vooral punten voor iemands Snapchat vragen, uit huis sneaken of de trui van iemand die je leuk vindt scoren. Op lijsten die wat verder gaan, krijgen meiden punten voor out gaan door alcohol, ontmaagd worden of een trio doen.

In sommige vriendengroepen krijg je strafpunten als je een dag geen punten haalt. Minpunten kun je ook halen als je verliefd wordt. Meestal is het voor de lol, maar in sommige groepen zijn er prijzen voor winnaars, zoals een taart, of bijvoorbeeld 500 euro. Verliezers zijn in sommige groepen een maand niet meer welkom op feestjes, of worden helemaal uit de vriendengroep gegooid.

Luna (niet haar echte naam) heeft ook meegedaan aan de lijsten. “Ik stond gedeeld bovenaan met een andere vriendin uit de groep. Dus onze vriendinnen pushten ons om te winnen. Toen we in een bar waren, spraken ze met twee barmannen af dat ik in een kamertje een trio met hen zou doen voor punten. Ik stribbelde tegen en zei dat ik het niet wilde. Maar ik wilde er ook bij horen, niet buiten de groep vallen. Achteraf had ik enorm veel spijt. Ik had het nooit gedaan zonder die lijst. Onze hele vriendinnengroep is nu uit elkaar geklapt.”

Seks hebben onder groepsdruk.. Is dat verkrachting?

Minderjarige meisjes zeggen vooral mee te doen voor een leuke zomer en om het gezellig te hebben met vriendinnen. Ook zijn ze blij dat na twee jaar corona eindelijk alles weer kan. Wat zou jij tegen zo’n meisje zeggen?

Bron: NOS.nl

Doe jij mee aan Hot Girl Summer? En waarom?

Een onschuldig spelletje of een gevaarlijke ontwikkeling?

Denk jij dat er inderdaad heel veel jongeren aan mee doen? Waarom?

Heb jij of ken je iemand in je omgeving met een nare ervaring met seks? Praten helpt. Je kunt op school altijd iemand vinden om mee te praten; je SLB’er , de vertrouwenspersoon van school of chat er anoniem over met Fier via https://chatmet.fier.nl