Geluk!

Op 20 maart is het de dag van het geluk. Best gek dat hier speciaal een dag voor is uitgeroepen, want zouden we hier niet elke dag even stil bij moeten staan?

Geluk zit in jou en mij. We voelen dit duidelijk wanneer we hartstikke verliefd zijn of gewaardeerd worden. Dit geluk kent verschillende vormen en daarom gebruiken we zoveel woorden om ons geluksgevoel te beschrijven. Al deze vormen hebben één ding gemeenschappelijk: een goed gevoel. Niets voelt toch zo fijn als je gelukkig voelen?

Wat maakt jou gelukkig?

Maar hoe doe je dat dan, gelukkig zijn? Als je op internet kijkt word je bedolven onder de tips. Blijkbaar is gelukkig zijn niet iets vanzelfsprekends.

Wat voor tip zou jij geven aan een ander?

Hoe word/ben/blijf je gelukkig?


Mo Gawdat heeft het boek ‘de logica van geluk’ geschreven.

‘Je standaardinstelling is geluk’.

Wat vind jij van die uitspraak?

Bekijk het filmpje waarin Mo vertelt over zijn boek. Wat vind jij daarvan? Kun je geluk trainen?

Wat vind jij, is geluk een keuze?

Heb je invloed op je geluk?

Tillen we soms niet te zwaar aan gelukkig ‘moeten’ zijn? Want wat als dit voor jou helemaal niet zo vanzelfsprekend is? Probeer de juiste mensen te vinden die je hierbij kunnen helpen. Bijvoorbeeld op school of thuis.

Soms lijkt het ook wel of we de geluksmomentjes uit het oog verliezen naarmate we ouder worden. We stellen andere eisen aan het gelukkig zijn. Wat nou als we weer eens in onze kinderschoenen zouden gaan staan? Zouden we dan makkelijker antwoord kunnen geven op de vraag wat ons gelukkig maakt?