Doe mee met MDT

Iets voor een ander doen en er niets voor terug krijgen? Nou, echt wel! Je wordt een ervaring rijker, je ontmoet mensen, je ontdekt misschien wel nieuwe talenten bij jezelf of krijg je duidelijker wat je in de toekomst wilt bereiken. Dat is MDT, oftewel Maatschappelijke Dienst Tijd.


MDT bij Firda

Firda leidt (jonge) mensen op tot een beroep; vakmannen en vrouwen. Maar alleen goed zijn in je werk is niet het enige wat we belangrijk vinden. Want leren wat voor mens je wilt zijn is minstens zo belangrijk als het vak dat je uitoefent. Wie blijft leren blijft zich ontwikkelen. Daarbij leren mensen niet alleen op school, maar continu en overal: soms met elkaar, soms van elkaar, van mensen dicht bij je of in de wereld om je heen. Bij Firda leren mensen zichzelf het leven door.

De komende tijd kun je op Teezr.nl de verhalen van verschillende MDT trajecten lezen. Heb jij ook een mooi MDT-verhaal of mooie ervaring? Dan horen we dat graag. Misschien past jouw verhaal ook wel heel mooi op Teezr.nl!

Waarde(n)gedreven

De snel veranderende samenleving vraagt om wendbaarheid en een open blik. We willen bij Firda je bewust maken van het feit dat het leven meer is dan de plek waar je stage loopt en geld verdient. Weet jij al precies wat en wie je wilt zijn? Wat zijn jouw waarden? Heb jij het stuur van je leven in handen? Heb jij zelf de regie? Bij Firda willen we je graag uitdagen om die regie te pakken, om uitdagingen aan te gaan en soms over je grenzen heen te kijken en ook oog te hebben voor de mensen om je heen en de wereld waar we in leven en de rol die jij daarin kunt spelen. We willen je stimuleren zelf actief jouw waarden in de praktijk te brengen in maatschappelijk projecten of -stages.

 

“Het MDT-netwerk biedt jongeren een unieke kans om aan zichzelf én de maatschappij te werken. “

Logo van MDT Friesland

Wereldmeiden; een voorbeeld van MDT

Wereldmeiden is een maatjesproject waarin een divers samengestelde groep meiden al sportend hun netwerken voor elkaar ontsluiten en van elkaars leven en achtergrond leren.

Is jouw interesse gewekt?


Ben jij ook enthousiast geworden en/ of wil meer weten? Neem dan contact op met één van onderstaande betrokkenen:

Rosanne v.d. Woude en Martha Andela